Biowalk voor diabetespatiënten krijgt een vervolg.
Biowalk voor diabetespatiënten krijgt een vervolg.

Maasziekenhuis: tweede serie biowalk

Het project biowalk, wandelen in de natuur voor diabetespatiënten van Maasziekenhuis Pantein trok in 2017 zo veel belangstelling dat het nu een vervolg krijgt met een tweede editie. De eerste nieuwe wandelgroep start eind maart en de tweede in september.

Het succes van de vorige serie biowalks heeft inmiddels spontaan een zelfstandige groep wandelaars van diabetespatiënten opgeleverd die voortaan wekelijks op pad gaat. Eén uurtje per dag stevig wandelen in de natuur betekent voor patiënten met diabetes type 2 in veel gevallen minder tabletten en insuline spuiten. Door te bewegen daalt het suikergehalte in het bloed. Daardoor kunnen minder medicijnen nodig zijn. Jacobien Driessen, diabetesverpleegkundige bij het Maasziekenhuis: "Eigenlijk gaat het bij biowalk om een verandering van leefstijl. Wij helpen de mensen op weg met tien wekelijkse wandelingen op zaterdag, vergezeld door een IVN-gids die af toe iets vertelt over de natuur."

Zelf loopt Jacobien ook mee. "Al wandelend coach ik de patiënten en kunnen zij met vragen bij mij terecht. Bovendien heb je zo tevens een actieve manier van lotgenotencontact. Dit werkt heel positief. Dat is ook gebleken uit onze enquête onder de deelnemers van de eerste groep. Ze zijn allemaal blijven wandelen en ze ervaren de meerwaarde voor hun gezondheid." Het biowalk-project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het Maasziekenhuis.

De eerste serie van tien wandelingen van dit jaar start op zaterdag 31 maart om 09.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen vrij en toelating geschiedt op volgorde van aanmelding. Voor meer informatie of aanmelding: diabetesverpleegkundige Jacobien Driessen (j.driessen@pantein.nl), of telefonisch op dinsdag of donderdag tussen 8.30-9.00 uur: telefoon 0485-845228.

Meer berichten
Shopbox