Marijke van Gend: "Ik gebruik helemaal geen medicatie meer en heb meer energie dan ooit tevoren."  (foto: Patrick Bongartz)
Marijke van Gend: "Ik gebruik helemaal geen medicatie meer en heb meer energie dan ooit tevoren." (foto: Patrick Bongartz)

De missie van Marijke van Gend

Marijke van Gend (39) voelt zich als herboren. Ze kampte haar hele leven met astma. Zeker de laatste jaren werden haar klachten steeds erger. Begin vorig jaar zat ze aan zware astmamedicatie en voelde ze heel slecht. "Ik had echt 0 procent energie. Zelfs naar de huisarts wandelen, drie straten verderop, was voor mij een opgave. En dat terwijl ik toen pas 38 jaar was. In de bloei van mijn leven, dacht ik. Maar dat was dus allesbehalve zo..."

Hoe anders is de situatie nu. De inwoonster van Sint Anthonis bruist van de energie. Ze is zelfs de winter met de carnavalsdagen, een periode waarin ze normaal gesproken ziek zwak en misselijk was, 'superfit' doorgekomen en geniet weer met volle teugen van het leven. De metamorfose heeft een oorzaak. "Ik was klaar met het ziek zijn en de zware medicatie en ben buiten de reguliere zorg om online gaan zoeken naar oplossingen om mijn gezondheid te verbeteren. Zo kwam ik in aanraking met de Buteyko-methode. Door deze methode ben ik, in minder dan een half jaar tijd, helemaal opgeknapt. Ik gebruik helemaal geen medicatie meer en heb meer energie dan ooit tevoren. Omdat ik hier zo enorm blij mee was en ook erg verrast was door alles wat ik ineens leerde over een gezonde ademhaling, heb ik zelf ook de opleiding tot Buteyko-ademtherapeut gedaan."

Want ze wil ook andere mensen die met dezelfde of vergelijkbare klachten helpen. "Het is nu mijn missie om zoveel mensen erover te vertellen en vooral uit te leggen wat een gezonde ademhaling is. En uit te dragen hoe we op een natuurlijke manier ervoor kunnen zorgen dat veel klachten die we hebben verdwijnen. We horen en lezen veel over de importantie van voeding en beweging, en maar zelden over hoe belangrijk een gezonde ademhaling is. Terwijl het aanleren van een gezonde ademhaling écht veel problemen kan oplossen. Ook bij kinderen." De Buteyko- methode is een ademhalingsmethode die ervoor zorgt dat mensen met onder mer astma en bronchitis worden verlost van hun klachten en hun medicatie kunnen afbouwen. Maar de methode helpt ook mensen met (chronische) vermoeidheid en slaapproblemen. "Ze geeft meer energie, op een natuurlijke manier. Het is geen alternatieve geneeswijze, want er is overtuigend wetenschappelijk bewijs voor. Buteyko herstelt je ademhaling, waardoor je lichaam beter functioneert, je gezondheid verbetert en je symptomen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Ademtherapie lucht op", besluit Marijke van Gend. Op zaterdag 3 en 10 maart begint Marijke van Gend met nieuwe groepslessen. Voor meer informatie kijk op www.luchtop.com.

Meer berichten
Shopbox