Kledingcommissie Boxmeersche Harmonie met op de voorgrond (links) Simone Barten en (rechts) Caitlin Bosman. Daarachter vlnr. Marion van Hagen, Jeanne Schoenmakers en Mardy Barten.(foto: Tom Oosthout)
Kledingcommissie Boxmeersche Harmonie met op de voorgrond (links) Simone Barten en (rechts) Caitlin Bosman. Daarachter vlnr. Marion van Hagen, Jeanne Schoenmakers en Mardy Barten.(foto: Tom Oosthout)

Maestroconcert met harmonie

Muziekvereniging Boxmeersche Harmonie bestond in 2016 150 jaar en kreeg tijdens het afsluitingsconcert de koninklijke erepenning. Er zit groei in het aantal jeugdleden. Bij de vooruitgang die geboekt wordt, hoort ook een eigentijdse presentatie en daarvoor is nieuwe kleding nodig. De kledingcommissie van de Boxmeersche Harmonie (bestaande uit Jeanne Schoenmakers, Marion van Hagen, Mardy Barten, Simone Barten en Caitlin Bosman) is zich ervan bewust, dat hier veel geld voor nodig is. "Maar", zeggen ze unaniem. "Als het aan ons ligt, dragen alle 80 leden van de harmonie aan het einde van dit jaar nieuwe, eigentijdse kleding."

Mardy Barten: "De uniformen die we nu hebben zijn meer dan 20 jaar oud en intensief gebruikt. Het is een eenheidspak voor dames en heren. We hebben al een keuze gemaakt voor nieuwe eigentijdse kleding, die geleverd wordt door herenmodezaak Jansen en Jansen. Het uniform bestaat straks uit een zwarte broek, een zwarte blouse en een sportief jack, waarbij de heren een licht-grijze stropdas dragen. Wij willen een uniform voor alle 80 leden van het korps, inclusief de jeugdleden. Dat laatste is nu nog niet het geval. Op alle uniformen komt straks ons nieuwe logo, een ontwerp van de voorzitter van de muziekvereniging, Nico Barten."

Om het benodigde geld voor de nieuwe uniformen binnen te krijgen, is de kledingcommissie gestart met allerlei acties. "Wij vragen subsidie aan bij het Prins Bernhard Cultuurfonds", legt Jeanne Schoenmakers uit. "Maar ook bij toekenning daarvan blijft er nog een heel groot bedrag over. Daarom zijn wij op zoek naar sponsors. Meer dan 100 bedrijven en organisaties zijn aangeschreven voor een financiële bijdrage. Voor 150 euro kan een lid van de harmonie in het nieuw gestoken worden, maar men kan ook kiezen voor meerdere uniformen of voor een gedeelte van de kleding."

Naast de jaarlijks terugkerende optredens staan er tot aan de zomer van 2018 nog meer activiteiten gepland: 3 maart een jeugdfestival, 14 april het voorjaarsconcert en 7 juli het afsluitingsconcert. Er is echter nog iets, waar de commissie zich erg op verheugt. Marion van Hagen: "Wij gaan op zaterdag 6 oktober in de grote zaal van hotel Riche een maestro-concert organiseren, waarbij bekende Boxmerenaren uitgenodigd worden om het orkest te dirigeren. De opbrengst van het concert wordt gebruikt voor de aanschaf van de nieuwe kleding."

Muziekvereniging Boxmeersche Harmonie kent naast het harmonieorkest een opstaporkest en een jeugdorkest, zodat de jongeren onder leiding van dirigent Harry Godtschalk breed zijn vertegenwoordigd.

Meer berichten
Shopbox