Verhuizing vijftig ambtenaren wordt 55.000 euro goedkoper

De kosten van de verhuizing van vijftig ambtenaren zijn goedkoper. De overgang naar twee van de vier leegstaande ruimten onder een appartementencomplex aan de Boxmeerse Steenstraat, worden beraamd op 680.000 euro.


Dat is 55.000 euro minder dan in een eerder voorstel van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad gaf aan de komst van het Basisteam Jeugd en Gezin samen met de Sociale Zaaken-ambtenaren van harte toe te juichen. 'Dat maakt de lijntjes met de cliënten alleen maar korter.' Een bijkomend voordeel is dat door de verhuizing in het gemeentehuis plaats komt voor toezicht, handhaving en politie. Maar dat 50 werkplekken 738.000 euro moeten gaan kosten, dat ging de raad te ver. Burgemeester Van Soest deed daarom zijn huiswerk opnieuw en kwam tijdens de raadsvergadering van vorige week op 55.000 euro minder uit, door onder meer de inrichting wat soberder te houden.
De zes fracties vonden de 680.000 euro nog steeds erg fors ('graag nog lager'), maar Van Soest kreeg het groene licht om verder te gaan met project. Bij het CDA was het een doorn in het oog dat te weinig lokale ondernemers bij het project zijn betrokken. In de zomer van dit jaar moet de verhuizing zijn afgerond.

 

 

Meer berichten
Shopbox