Ruud Nabuurs werd in het zonnetje gezet. (foto: Bas Delhij)
Ruud Nabuurs werd in het zonnetje gezet. (foto: Bas Delhij)

Ruud 'Horlemans' Nabuurs Bok van het Jaar 2018

Ruud 'Horleman' Nabuurs is tijdens de pronkzitting voor ouderen uitgeroepen tot Bok van het Jaar 2018. Hij kreeg de carnavaleske onderscheiding voor al zijn vrijwilligerswerk.

Ruud (78) runde tot 1999 de bekende 'Horleman'-winkel in huishoudelijke artikelen, ijzerwaren en gereedschappen. Hij nam de zaak over van zijn ouders. In de jaren 60 en 70 was hij penningmeester van jongerenorganisatie KJM, hij was tien jaar lid van de Raad van Elf van BCV De Geitenbok en bijna vijftig jaar collectant in de Petruskerk. Ook de Boxmeerse Vaart droeg en draagt hij een warm hart toe. Jarenlang zorgde Ruud er met zijn zoon voor dat bij de processie de geel-witte en rood-witte vlaggetjes vrolijk langs de route wapperden. Bovendien was hij in de processie meer dan veertig jaar een van de vier dragers van de baldakijn voor het Heilig Sacrament. Ook voor het Lourdesfonds zette hij zich belangeloos in. Liefst 34 keer begeleidde hij als vrijwilliger de zieken die per trein naar het bedevaartoord gingen.

 

Na zijn pensionering was Ruud vijftien jaar lang chauffeur van de buurtbus. Ook nu nog is hij actief. Voor de jaarlijkse wielerronde brengt hij de affiches rond en zorgt hij dat de medewerkers op tijd hun natje en droogje krijgen. Ook is hij elk jaar te vinden aan de kassa van de ijsbaan. Voor de KBO brengt hij, samen met zijn vrouw, de bladen KBO-actief en ONS rond en ook het parochieblad stopt hij in tal van brievenbussen.

Meer berichten