De Stichting Recreatie en Meer in Overloon kreeg 20.000 euro van NSGK. (Foto: eigen foto).
De Stichting Recreatie en Meer in Overloon kreeg 20.000 euro van NSGK. (Foto: eigen foto). (Foto: Henk Lammen)

Cheque van 20.000 euro voor speelplaats

De Stichting Recreatie en Meer in Overloon ontving onlangs feestelijk bezoek. De stichting kreeg een bijdrage van 20.000 euro van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die is, als verrassing, symbolisch overhandigd met een ballonnencheque.

Stichting Recreatie en Meer is bezig een natuurlijke speel- en ontmoetingsplaats te realiseren in Overloon, waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen. De bijdrage van NSGK is bedoeld voor de inrichting van de natuurlijke speel- en ontmoetingsplaats. Renuka en Harald hebben de cheque in ontvangst gekregen van Ingrid Zwets-Pelkmans van NSGK. "Wij zijn blij met deze geweldige bijdrage. Het geheim om je doel te bereiken bestaat uit slechts een woord, doorzetten", aldus Renuka van Gaal.

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan dankzij de steun van donateurs en vrijwilligers.

Verder heeft Stichting Recreatie en Meer een cheque van Jan Linders van 944 euro gekregen. Ook ontvangt de stichting 4000 euro van Stinafo en 7500 euro van Dowilvo. Hiermee komt de teller boven de 115.000 euro.

Meer berichten