Uitreiking fairtradesticker aan de Maashoeve met leden van de werkgroep, eigenaren en de wethouder. (Persfoto)
Uitreiking fairtradesticker aan de Maashoeve met leden van de werkgroep, eigenaren en de wethouder. (Persfoto)

Boxmeer blijft 'Fairtrade Gemeente'

De gemeente Boxmeer blijft met een uitstekend juryrapport een zogeheten 'Fairtrade Gemeente'.

Dat heeft de onafhankelijke jury van de landelijke Stichting Fairtrade besloten. De jury was met name lovend over de goede samenwerking tussen werkgroep en gemeente en geeft complimenten voor het grote aantal winkels, horecagelegenheden, bedrijven en instellingen dat voldoet aan de criteria. Boxmeer is sinds 2014 formeel een fairtradegemeente. Het college van B en W heeft enorme waardering voor het enthousiasme en de inzet van de Werkgroep Fairtrade. Deze weet steeds weer op een nieuwe manier de aandacht te vestigen op fairtrade. Zo is de werkgroep in 2017 intensief betrokken geweest bij een internationaal scholenbezoek rondom het thema fairtrade, heeft de werkgroep twee levensgrote bomen gemaakt met op ieder boomblad de naam van een gemeentelijk fairtrade-erkende onderneming én heeft ze gezorgd voor een gemeentelijke fairtradevlag.

Inmiddels reikte wethouder Hendriks-van Haren al 46 gemeentelijke Fairtrade-erkenningen uit. Daarnaast zijn Metameer Boxmeer en basisschool De Peppels officiële fairtradescholen en is 't Molenhuys in Rijkevoort een officieel fairtraderestaurant. Winkels, bedrijven en instellingen die in aanmerking willen komen voor de fairtrade-erkenning kunnen contact opnemen met de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer.

Ook nieuwe werkgroepleden zijn welkom. Informatie via Theo Peters, telefoon 0485-571071, e-mail thhapeters@kpnmail.nl of Anke Schellekens, e-mail a.schellekens@boxmeer.nl. Of kijk op www.boxmeer.nl/fairtrade en op Facebook Fairtrade Boxmeer.

Meer berichten