Het Elzendaalcollege houdt op woensdag 31 januari een open dag. (foto: Elzendaalcollege)
Het Elzendaalcollege houdt op woensdag 31 januari een open dag. (foto: Elzendaalcollege)

Elzendaalcollege opnieuw bij beste scholen

Het blad Elsevier houdt jaarlijks een onderzoek onder de bijna 2.500 middelbare scholen in Nederland. Het blad vergelijkt in dit onderzoek de schoolgegevens van de onderwijsinspectie. Uit dit onderzoek blijkt dat het Elzendaalcollege tot de beste 41 scholen van Nederland behoort.

De afdelingen kader en vmbo-gt (mavo) van Elzendaalcollege Gennep vallen volgens het onderzoek in de categorie "superschool". Ook de andere afdelingen van deze locatie en alle afdelingen van Elzendaalcollege Boxmeer (mavo, havo en vwo) scoren in het onderzoek wederom ruim boven het landelijk gemiddelde.

Het onderzoek vergelijkt scholen landelijk op basis van een viertal indicatoren. De eerste indicatie is de positie van de leerling in leerjaar 3. Hieruit blijkt dat een hoog aantal leerlingen in leerjaar 3 op een hoger niveau les krijgt dan het advies van de basisschool aangaf. De overige indicatoren zijn het beperkt aantal zittenblijvers in de onder- en bovenbouw en het gemiddelde examencijfer.
 

Het Elzendaalcollege houdt op woensdag 31 januari van 16:30 tot 20:30 uur open huis in Gennep en op woensdag 7 februari van 15:30 tot 20:30 uur in Boxmeer. Meer informatie is te vinden op www.elzendaalcollege.nl

Meer berichten