Logo boxmeersweekblad.nl


Frank Brands met zijn team (Foto: Jolijn van Goch).
Frank Brands met zijn team (Foto: Jolijn van Goch).

Trainer Frank Brands gek op voetbal

Het was een roerig einde van het jaar 2017 voor (zaal)voetbaltrainer Frank Brands (36) uit Overloon. Hij ging aan de slag bij de vrouwen van SSS'18 en werd assistent in de eredivisie bij zaalvoetbalteam Amicitia en er kwam een einde aan de samenwerking met de Duitse topclub Hamburg Panthers.

"Het was een bewogen jaar", concludeert Brands in de dagen tussen Kerstmis en het nieuwe jaar 2018. Eind oktober werd Brands gepresenteerd als opvolger van Bonny Refwutu als trainer van de Overloonse voetbaldames. "Niet meteen de volle bak. De afspraak was een keer trainen per week en op zondag de coaching. Toen speelde de belangstelling van Amicitia al. Ik wilde mijn handen vrij hebben om ook bij die club iets te gaan doen." Op het moment dat de deal met de zaalvoetbalclub uit Thorn afketste ging hij volledig aan de slag bij SSS'18. Hij lacht: "Een week later kwam het alsnog rond met Amicita." Zijn vrije tijd werd daarmee weer helemaal gevuld met (zaal)voetbal. Niet dat dit erg is Brands leeft voor het voetbal. "Amicitia bood me de kans om als assistent bij een topclub in het Nederlandse zaalvoetbal aan de slag te gaan. Die laat je niet schieten. Een geweldige, nieuwe uitdaging.

Ik werk samen met Kevin Meijers, een coach die ik al lang ken. Het klikt prima. Ik kan mijn eigen bijdrage leveren, mijn inbreng wordt op waarde geschat. Door Kevin en de spelers. Op mijn beurt leer ik als coach weer. Het is toch de zaalvoetbaltop van Nederland." Hij runt samen met zijn partner Yvon Gerrits nog steeds voetbalschool TOF. Jaren was hij werkzaam in de zorg. Die zekerheid gaf hij onlangs op.

"Maatschappelijk ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het liefste wil ik iets doen op het gebied van coaching. In de meest brede zin van het woord. Heeft toch ook weer raakvlakken met voetbal." Dromen heeft voetbaldier Brands ook nog. "Ja, wie niet. Ik hoop ooit nog een keer als hoofdcoach op het hoogste niveau in Nederland aan de slag te kunnen gaan. Of als zaalvoetbalcoach in het buitenland. Engeland, zou heel mooi zijn. Daar ben ik laatst geweest. Wat een sfeer, beleving. Dat is echt top."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox