Logo boxmeersweekblad.nl


Burgemeester Karel van Soest reikt de Wim de Körver Erepenning uit aan Anton de Weerd, Managing Director Marel Poultry.
Burgemeester Karel van Soest reikt de Wim de Körver Erepenning uit aan Anton de Weerd, Managing Director Marel Poultry.

Oer-Boxmeers bedrijf ontvangt allereerste Wim de Körver Erepenning

Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Boxmeerse gemeentebestuur de Wim de Körver Erepenning toegekend. Deze onderscheiding voor ondernemingen werd toebedeeld aan Marel Poultry, een bedrijf dat in grote mate heeft bijgedragen aan de internationale naamsbekendheid van Boxmeer.

Op 2 januari reikte burgemeester Van Soest de erepenning officieel uit aan algemeen directeur Anton de Weerd. De erepenning is niet zonder reden vernoemd naar Wim Hendrix, alias Wimke de Körver. Hij stond 100 jaar geleden aan de basis van veel Boxmeerse bedrijven die we nu kennen als Hendrix Genetics, MSD, Nutreco en Marel.

Burgemeester van Soest motiveert de toekenning: "Wij zijn blij dat we deze allereerste Wim de Körver Erepenning mogen uitreiken aan Marel Poultry. Het is een goed en gezond bedrijf dat duidelijk in de lift zit, sterk met innovaties bezig is, investeert in uitbreiding, zorgt voor werkgelegenheid en maatschappelijk betrokken is. Mede dankzij de internationale uitstraling van Marel Poultry is Boxmeer toonaangevend geworden in de agrifood industrie." In 1963 ontstaan uit het historische Stork is Marel Poultry een oer-Boxmeerse onderneming. Als Stork PMT werd het bedrijf overgenomen door het IJslandse Marel in 2008, maar altijd is de Boxmeerse vestiging een ijkpunt in de organisatie gebleven. Het feit dat in Boxmeer nog echt machineproductie plaatsvindt is op zich al zeer bijzonder in een tijd waarin productiewerk in de regel naar lage-lonenlanden is verplaatst. Marel Poultry is in de loop der tijd wereldmarktleider geworden op het gebied van pluimveeverwerkende machinebouw. "Om onze sterke positie te behouden hebben we op alle gebieden eigenschappen zoals daadkracht en innovatie nodig," zegt Anton de Weerd. "En doortastendheid zoals Wim de Körver had. Iedereen in ons bedrijf is zich daarvan bewust en zet zich 100% in om vernieuwend bezig te zijn." Dagelijks weten klanten vanuit alle werelddelen en de meest verafgelegen landen Boxmeer te vinden voor een fabrieksbezoek. Op beurzen wereldwijd is de naam Marel Poultry onlosmakelijk verbonden met Boxmeer. "Boxmeer is bekender in Atlanta dan in Amsterdam, want op kipgebied zijn we het centrum van de wereld," zegt Anton de Weerd. Als belangrijke werkgever voor de gemeente en de verdere omgeving, met meer dan 1000 medewerkers alleen al in Boxmeer, is Marel Poultry zich bewust van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Sponsoring van plaatselijke verenigingen en evenementen vloeit hieruit voort, van Daags Na De Tour tot Metworst, van het Platform Mooi Maasvallei tot de Science Battle.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox