Logo boxmeersweekblad.nl


 Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ’t Kleine Atelier in Overloon vieren op 8 januari hun tienjarig jubileum.
Kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang ’t Kleine Atelier in Overloon vieren op 8 januari hun tienjarig jubileum.

10 jaar 't Kleine Atelier

Kinderopvang Het kleine Atelier in Overloon viert op maandag 8 januari feest. Dan is het namelijk tien jaar geleden dat het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Spring Kinderopvang hun deuren openden in het pand c.q. atelier van voormalig kleermaker Litjens aan de Vierlingsbeekseweg 3.

Hoewel er zo'n tien jaar geleden volgens een enquête geen behoefte leek te bestaan aan kinderopvang, werd toch de stap gezet om een locatie in Overloon te openen. "Het was meteen een succes", blikt pedagogisch medewerker Cindy van Westerveld terug namens het team. "De groepen zaten snel vol. De eerste vier jaar was ook de buitenschoolse opvang (bso) hier gevestigd. Maar toen het wat krap begon te worden en er in de school ruimte beschikbaar kwam, is bso 't Atelier verhuisd naar de Josefschool." Ook peuterspeelzaal 't Smurfje hoort sinds een aantal jaar bij Spring. 
 

't Kleine Atelier is een kleinschalige, huiselijke locatie. Er is een groep voor kinderen van 0 tot ongeveer 2,5 jaar en een aparte peutergroep voor kinderen tot 4 jaar. Gaan de kinderen eenmaal naar school, dan kunnen ze terecht bij bso 't Atelier in de Josefschool voor voor- en naschoolse opvang en opvang in de vakantieperiodes. Cindy: "We vinden het belangrijk dat kinderen en ouders zich bij ons thuis voelen, dus doen we er alles aan om een huiselijke, warme en veilige sfeer te creëren. Als een kind lekker in zijn vel zit, kan het zich ook goed ontwikkelen. We bieden gevarieerde activiteiten aan volgens methodes waarmee we de brede ontwikkeling van kinderen stimuleren. Uiteraard aangepast aan de leeftijd. Met de oudere kinderen bedenken we die activiteiten samen aan de hand van thema's." Zowel op het kinderdagverblijf als bij de buitenschoolse opvang kunnen de kinderen heerlijk buiten spelen. Bij het kinderdagverblijf in de grote tuin met de zandbakken, de glijbaan en uitgebreid speelmateriaal en bij de bso op het Groene Schoolplein.


't Kleine Atelier viert het tienjarig jubileum met een hapje en een drankje en speciale activiteiten voor de kinderen en hun ouders op 8 januari tussen 16.00 en 19.00 uur. Belangstellenden die graag een keertje komen kijken, zijn van harte welkom voor een rondleiding. 't Kleine Atelier is bereikbaar via 088-2088291. Een rondleiding aanvragen kan ook via de website www.spring-kinderopvang.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox