Logo boxmeersweekblad.nl


Arnoldus Fredericus (Nöl) Versleijen (Foto: Stichting De Oude Schoenendoos).
Arnoldus Fredericus (Nöl) Versleijen (Foto: Stichting De Oude Schoenendoos).

Kijk naar Toen: Dringende oproep BHIC


Spoorwegbeambte Nöl Versleijen wordt op 12 februari 1897 geboren in Sambeek. Aan het begin van Market Garden geeft hij gehoor aan de oproep vanuit Londen om te staken.

Hij duikt daarna onder, maar wordt op 27 september door de Duitsers gearresteerd en als partizaan ter dood veroordeeld. Nöl weet te ontsnappen en vlucht naar Holthees. Hij wordt echter onderschept en ter plaatse gedood. Nöl is 47 jaar geworden.

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Noord-Brabant begon. Om dit te herdenken, presenteert het BHIC dat najaar samen met de Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden een digitale eregalerij voor alle omgekomen Brabantse militairen en verzetsplegers. Op de site www.brabantsegesneuvelden.nl hebben we hiervoor bijna 1900 Brabantse gesneuvelden in beeld; slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog en alle volgende militaire conflicten.

Help ons alsjeblieft en geef iedere Brabantse gesneuvelde een gezicht en een verhaal. In de eregalerij willen we zoveel mogelijk Brabantse gesneuvelden met een foto én een verhaal vereeuwigen. Velen van hen stonden voor moeilijke keuzes, anderen hebben onvoorstelbaar geleden. Allemaal verdienen ze het dat hun verhaal verteld wordt, hoe heldhaftig of bescheiden ook. Help jij mee? Ga voor meer informatie of om direct te reageren naar www.brabantsegesneuvelden.nl. Bellen kan ook: (073)6818500 (op werkdagen buiten de Kerstvakantie) of mail naar info@brabantsegesneuvelden.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox