Logo boxmeersweekblad.nl


De lopers stonden aan de start tijdens een eerdere editie van de de Oliebollenomloop. (foto: Bas Delhij)
De lopers stonden aan de start tijdens een eerdere editie van de de Oliebollenomloop. (foto: Bas Delhij)

Oliebollenomloop Olympia'18

De jaarwisseling is voor veel mensen het startsein voor diverse goede voornemens zoals stoppen met roken, gezonder eten en meer bewegen. Niets is effectiever dan meteen beginnen om de voornemens in te lossen. Dat kan tijdens de 37ste editie van de Oliebollenomloop van voetbalclub Olympia'18.

Onder het motto Boxmeer beweegt wil de gemeente Boxmeer al vele jaren het belang van sporten voor mensen in alle leeftijdscategorieën duidelijk maken. Samen sporten en samen leven kan aan het begin van 2018 gestalte krijgen door deel te nemen aan de 37ste editie van de Oliebollenomloop Olympia'18 op zondag 7 januari. De omloop is ook deelnemer van de Rabo Runcompetitie Land van Cuijk en Maasduinen.

De omloop begon ooit als een manier om de voetballers uit Boxmeer ook tijdens de winterstop actief te laten zijn. In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een loopevenement met een regionaal karakter en deelnemers uit de verre omgeving. Hoofdsponsor van het evenement is Sport 2000 Van Neerven Boxmeer en er zijn met ABC Maassen en autobedrijf Thoonen twee cosponsoren. De hoofdsponsor is dit jaar samen met Olympia'18 begonnen om de Oliebollenloop onder de aandacht te brengen door de distributie van veel flyers. Ook is de voorinschrijving de afgelopen jaren veel veranderd.

Olympia nodigt de deelnemers aan de diverse afstanden uit om zoveel mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving. Dat kan via olympia18.nl of inschrijven.nl. Inschrijven kan tot en met vrijdag 5 januari. Het is ook mogelijk om nog op de dag van de Oliebollenomloop in te schrijven in de kantine van Olympia. Dat kan tot dertig minuten voor aanvang van de desbetreffende loopafstand.

Verenigingen die teams willen inschrijven voor de loop krijgen groepskorting. Zij kunnen contact opnemen met 0628254392 of 0624161216. Een mailtje sturen naar info@olympia18.nl volstaat ook.

Voor de allerkleinste deelnemers is een parcours uitgezet van 400 meter. Dat is de zogenaamde bambinoloop. Voor de jeugd is verder een parcours van één kilometer uitgezet. Ouders en begeleiders kunnen de verrichtingen van hun pupillen vanaf de tribune op het hoofdveld volgen. De kilometer start om 10.00 uur, 2,5 kilometer begint om 10.15 uur, babinoloop om 10.45, 5 kilometer om 11.00 uur en de 10 kilometer begint om 11.45 uur.

Naast de bekende ereprijzen is er voor elke deelnemer een blijven herinnering voor de lopers. Voetbalvereniging Olympia'18 is gelegen aan de Graafseweg 34 in Boxmeer. Olympia'18 beschikt over voldoende kleedlokalen en warme douches.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox