Logo boxmeersweekblad.nl


Schrijfmarathon Amnesty

Na de zeer succesvolle Schrijfmarathon afgelopen jaar, gaat Nederland opnieuw massaal brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Ook in Boxmeer wordt op 9 december volop geschreven. In de Weijer, Raetsingel 1, worden van 10.00 uur tot 14.00 uur de deuren geopend voor de schrijfmarathon.

Er worden brieven geschreven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn. Tijdens de Schrijfmarathon van 2017 krijgen mensenrechtenverdedigers speciale aandacht. Deze activisten steken hun nek uit. Zij hebben de moed op te komen voor vrije meningsuiting, tegen discriminatie of onderdrukking. Maar doordat ze op de voorgrond treden, zijn ze een gemakkelijke prooi voor de autoriteiten.

Zelfs de voorzitter en de directeur van Amnesty Turkije zitten in de gevangenis. Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. Meer inlichtingen: Koosje van der Horst; hkhorst@hotmail.com

 

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox