Logo boxmeersweekblad.nl


Limburgs kampioen Colinda in het midden.
Limburgs kampioen Colinda in het midden.

Zwemkampioen: Colinda van der Zanden

Colinda van der Zanden uit Vierlingsbeek, lid van BZ & PC Boxmeer, is in Maastricht tijdens de Limburgse Winterkampioenschappen gekroond tot kampioen op de 200 en 400 meter wisselslag en op de 50 meter schoolslag.

Het zwemtalent, dat ook lid is van SG Noord-Limburg, won op alle tien de afstanden waarop ze in actie kwam een medaille. Ze pakte dus drie keer goud en verder zilver op de 50 meter vrije slag, 100 meter schoolslag en de 50 meter rugslag. Ook behaalde ze brons op de 100, 200 en 400 meter vrije slag en op de 50 meter vlinderslag.

Met haar tijd op de 200 meter wisselslag heeft ze zich direct geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen, van 14 tot en met 17 december in Eindhoven. Hier zal ze uitkomen tegen de beste zwemsters van Nederland, die allen geboren zijn in het jaar 2005. Verder staat ze op de reservelijst om te mogen starten op de 100 meter vrije slag en de 400 meter wisselslag.

Boxmeerse Zwem & Polo Club, Spio uit Venray en Vivalo uit Gennep vormen samen de Startgemeenschap Noord-Limburg: www.sgnoordlimburg.nl. De startgemeenschap is opgericht in juli 1999 en BZ&PC is in juli 2007 hierbij aangesloten. Het doel hiervan is een zo breed mogelijk deelnemersveld te creëren voor de wedstrijden.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox