Logo boxmeersweekblad.nl


Ook bij dienstdoend chauffeur Bert Willems kan de pinpas gebruikt worden (Foto: Tom Oosthout).
Ook bij dienstdoend chauffeur Bert Willems kan de pinpas gebruikt worden (Foto: Tom Oosthout).

Geen geld meer in de buurtbus

Per een december vervalt de mogelijkheid om in de buurtbus te betalen met contant geld. Naast de OV-kaart kan dan nog alleen gebruikgemaakt worden van de pinpas. De benodigde apparatuur is daarvoor dan in alle bussen aanwezig.

Henk Roeffen is sinds een half jaar voorzitter van buurtbusvereniging de Maaslijn en geeft een toelichting. En passant gaat hij in op zijn voorzitterschap tot nu toe en onderstreept hij nog eens het belang van de buurtbus.

Henk Roeffen: "Het is een goede zaak, dat het vertrouwde geldkistje uit de lade van de chauffeur verdwijnt, vooral uit het oogpunt van veiligheid voor de chauffeur en de passagiers. Overigens verwacht ik, zoals nu ook al het geval is, dat de meeste mensen gebruik blijven maken van hun OV-kaart. Ik wil erop wijzen, dat men met een persoonlijk OV-kaart in heel Nederland gebruik kan maken van het openbaar vervoer. Als mensen deze kaart aanschaffen en er bijvoorbeeld twintig euro op zetten, hoeft men er niet meer naar om te kijken. Het saldo wordt automatisch aangevuld als het te laag is." Over zijn voorzitterschap tot nu toe kan hij kort zijn. "Het was voor mij een warm welkom", zo laat hij weten, "bij een goedlopende, prettige organisatie met 35 enthousiaste vrijwilligers."

Als voorzitter wil hij de kans niet voorbij laten gaan om nog eens te wijzen op het belang van de buurtbus. Henk Roeffen: "Wij vervoeren veel mensen in onze regio, maar toch is nog lang niet iedereen bekend met het bestaan van de buurtbus. De bus is er voor iedereen, van scholier tot senior, iedereen is welkom in onze bussen. Als mensen hulp nodig hebben met een zware boodschappentas, of met hun rollator, zijn onze vriendelijke chauffeurs graag voor hen in de weer. Zelfs is er een rolstoellift aanwezig op de bus. Wij zijn een gewone lijndienst, die alle dorpen aandoet."

"Vanaf het Maasziekenhuis onder anderen via gemeentehuis- Weijerstate en het Zand naar het station. Daarna door naar Sambeek-Vortum Mullem- Groeningen-Vierlingsbeek- Maashees- Holthees-Smakt- Venray en weer terug. Het is een uurdienst, die alleen op werkdagen rijdt."

"Het voordeel van de buurtbus is, dat wij ook tussen de haltes in kunnen stoppen voor het in-en uitstappen van passagiers, mits de verkeerssituatie dat toelaat." Henk Roeffen: "Nieuwe chauffeurs zijn in onze organisatie van harte welkom. In principe rijden de chauffeurs vier uur op een vaste dag en tijd. Als men niet kan of bij vakanties, staan altijd wel collega's klaar om te vervangen."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox