Logo boxmeersweekblad.nl


GEO Battle van leerlingen van basisschool De Peppels op Metameer.
GEO Battle van leerlingen van basisschool De Peppels op Metameer.

GEO Battle van De Peppels op Metameer

Metameer jenaplan Boxmeer nodigde woensdag basisschool De Peppels uit om de GEO Battle aan te gaan. De GEO Battle is een landelijk initiatief waarbij middelbare scholen een aardrijkskunde battle organiseren voor de basisscholen. Basisschoolleerlingen worden zo uitgedaagd dieper in te gaan op het vak aardrijkskunde.

Met succes, want de kinderen waren erg enthousiast. Ze vroegen na afloop zelfs of ze het nog een keer mochten doen. 'Waarom doen we dit niet met andere vakken?'  was de vraag van een groep 8-leerling. Michiel Duijff, organisator en docent aardrijkskunde op Metameer: "Dat zou goed kunnen. Meer vakken bij elkaar zodat alle disciplines samenkomen. Het is mooi om te zien dat de basisschoolleerlingen ervaren dat ze al met vakken van de middelbare school bezig zijn." 

Groepjes leerlingen van De Peppels hadden vijf battles, met als slotstuk het ontwerp van een festivalterrein. Samenwerken, communiceren, uitvoeren, creatief denken… alle vaardigheden werden ingezet om als winnaar uit de bus te komen. Havo 3-leerlingen van Metameer begeleidden de groepen en vormden met teamleider Roger Janssen de jury. De winnaar kreeg de luxe uitvoering van de Junior Bosatlas.

Foto's: Michiel Duijff en Femke de Schepper (Metameer)

Meer berichten
Shopbox