Logo boxmeersweekblad.nl


Deken Huisman is op 93-jarige leeftijd overleden. Foto: Gerard Kruijsen.
Deken Huisman is op 93-jarige leeftijd overleden. Foto: Gerard Kruijsen.

Deken Huisman (93) overleden

Voormalig deken Evert Huisman van Gennep is woensdagavond op 93-jarige leeftijd overleden in het Radboudumc in Nijmegen.

Huisman komt uit Gennep, maar groeide op in Gendt. Hij werd predikant, kapelaan, pastoor en deken en kreeg vanwege zijn verdiensten op 30 september nog de Ganapja, de hoogste gemeentelijke onderscheiding van Gennep. Toen hij in 2011 op z'n 87ste met emeritaat ging, was hij de oudste nog actieve deken van Nederland. Zes jaar later verzorgde Huisman nog altijd missen, begrafenissen en huwelijken.

De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 25 november om 14.00 uur in de St. Martinuskerk in Gennep. Na afloop van die viering wordt de deken via zijn geliefde Niers door medebroeders, priesters, acolieten, familie en parochianen in processie begeleid naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof bij de oude St. Martinustoren. Op vrijdag 24 november om 19.00 uur vindt de avondwake plaats, ook in diezelfde St. Martinuskerk. Voor beide vieringen geldt dat iedereen van harte is uitgenodigd om afscheid van deken Huisman te nemen. 

reageer als eerste
Meer berichten




Shopbox