Logo boxmeersweekblad.nl


Jongeren eisen nachttrein

Het CDA in Boxmeer steunt het plan van The Young Talent Group om een nachttrein te laten rijden in het Land van Cuijk. Daarvoor krijgt deze regio beter een betere verbinding met scholen, universiteiten en andere steven.

The Young Talent Group is een groep jonge talenten uit het Land van Cuijk en de Maasduinen. Onlangs tijdens de raadsvergaderingen over de herindelingen spraken de jongeren zich uit voor de vorming van één grote gemeente in het Land van Cuijk. The Young Talent Group wil ook de eigen omgeving positief beïnvloeden. Daarbij hoort ook een betere bereikbaarheid. Zodat de regio een betere verbinding krijgt met de rest van het land. Een nachttrein is een belangrijke voorwaarde. Het probleem aankaarten bij de spoorwegvervoerders en beheerders leverde nauwelijks resultaat op. 'Veel woorden die kort zijn samen te vatten als nee.' De groep maakt zich zorgen over de leegloop van jongeren in het Land van Cuijk. 'Het betekent minder toeristen, minder bedrijven, minder toekomst. Nee is dus geen optie. De bereikbaarheid moet omhoog. Die nachttrein moet er komen', vinden de jongeren.

Op de stations van Vierlingsbeek, Boxmeer, Cuijk, Mook-Molenhoek en Nijmegen-Heijendaal is met acties aandacht gevraagd voor de nachttrein. CDA-raadslid Bouke de Bruin vraagt het college actief mee te zoeken naar mogelijkheden om de nachttrein te realiseren.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox