Logo boxmeersweekblad.nl


De jongste jeugd van Volharding trainer overdag, direct na school, onder leiding van gediplomeerde sportdocenten (Foto: Yvonne Fotografie)
De jongste jeugd van Volharding trainer overdag, direct na school, onder leiding van gediplomeerde sportdocenten (Foto: Yvonne Fotografie)

"Dagverdeling voor iedereen beter"

Is het de toekomst? Bij Volharding in Vierlingsbeek denken ze van wel. Terwijl hun ouders werken, trappen de jongste jeugdleden sinds enkele weken direct na schooltijd tegen een balletje. Op de maandag- en woensdagmiddag krijgen de jeugdspelers voetbaltraining van gediplomeerde combinatiefunctionarissen van de stichting Doejemee (met Sjors).

U kent het, ervan uitgaande dat u in het clubleven actieve kinderen heeft, waarschijnlijk zelf ook wel. Juist op het moment dat u thuiskomt na een werkdag, is het spitsuur. De kinderen moeten naar de sportclub, of een andere hobby. Er is nog net tijd om te eten, of niet, en 's avonds komen ze 'laat' terug. Zou het schema van kinderen in de basisschoolleeftijd niet anders ingevuld kunnen worden? Zeker nu ze vanwege de invoering van het continurooster toch al rond 14.00 uur klaar zijn op school?

"Dat was ook de insteek van de eerste gesprekken die we met Volharding hadden", zegt Ellen Smits van de stichting Doejemee (met Sjors). "Een groot aantal combinatiefunctionarissen van onze stichting voetbalt zelf bij Volharding. Iedereen zag er de voordelen wel van in. Na school kunnen de kinderen hun energie kwijt op het veld, ze krijgen trainingen van gediplomeerde sportdocenten en ze zijn thuis als hun ouders terug van het werk zijn. En Volharding kan gebruikmaken van de diensten en kennis van échte sportleraren, die aan de trainingen ook een pedagogische impuls geven. Ook kunnen onze combinatiefunctionarissen de club helpen bij de begeleiding van trainers en vrijwilligers. Het is een win-winsituatie."

Deze week in het Boxmeers Weekblad meer informatie. 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox