Logo boxmeersweekblad.nl


De organisatie van Vör de kerk op 't plein is klaar voor de aftrap van het carnavalsseizoen. (foto: Albert Hendriks)
De organisatie van Vör de kerk op 't plein is klaar voor de aftrap van het carnavalsseizoen. (foto: Albert Hendriks)

Nieuwe aftrap carnaval in Overloon

Carnavalsvereniging De Huibuuke wil de opening van het nieuwe carnavalsseizoen in Overloon nieuw leven inblazen. Met 'Vör de kerk op 't plein' op zaterdag 11 november hoopt de club liefhebbers uit Overloon en omliggende dorpen naar het 14 Oktoberplein te trekken.

Vernieuwen en verbinden. Het zijn twee woorden die de laatste maanden veel vielen bij carnavalsvereniging De Huibuuke. Hoe kunnen ze iedereen, ook de jeugd, betrekken bij één groot carnavalsfeest? Het antwoord op die vraag denkt de club nu gevonden te hebben. "We willen iedereen bij ons nieuwe feest betrekken. Aan de jeugd hebben we zeker gedacht. Zo hebben we tijdens onze spectaculaire opening meerdere optredens die voor iedereen interessant zijn", zegt Wim von der Heide van carnavalsvereniging De Huibuuke. Het programma begint al om 10.30 uur met het aftreden van prins Freek 1. Op die dag betreden Afslag 7, Hoondervel, Altied nooit te laat, Goedzat, Neppie Beppie, Björn en Mieke, Ricky Corony het podium voor de Theobalduskerk. "Ook de Venrayse hofkapel heeft aangegeven dat ze willen komen spelen. We proberen de hofkapel nog in te passen in ons programma. Verder zetten we een truck met een podium en catwalk voor artiesten recht voor de kerk. Carnaval is historisch gezien een katholiek feest dus dat leek ons wel mooi locatie. De kerk juicht het initiatief erg toe." Tijdens de eerste editie van 'Vör de kerk op 't plein' wordt ook de nieuwe prins van De Huibuuke bekendgemaakt.

De traditionele aftrap van het carnavalsseizoen op de 11de van de 11de is op het Vrijthof in Maastricht. Concurreren met de grootste opening kan Overloon niet. Toch hoopt het dorp op een feest voor jong en oud. "Veel mensen vinden het de laatste jaren veel te druk in Maastricht. Voor die mensen is het juist interessant om naar ons toe te komen. Carnavalsverenigingen zijn ook van harte welkom. Onze zustervereniging uit Maashees (De Bliekers, red) heeft al aangeven dat ze komen. De Keieschieters uit Vierlingsbeek bekijken ook nog of ze aanwezig kunnen zijn op de 11de van de 11de." Het festijn zal tot het begin van de avond duren. Daar heeft de organisatie bewust voor gekozen. "We zien de laatste jaren een verschuiving. Carnaval is meer een feest van overdag geworden. Daar spelen we op deze manier op in. We hopen dat dit aanslaat. We werken in ieder geval nauw samen met een aantal horecaondernemers (Bos, De Pit, Effe en Heeren van Overloon, red) uit het dorp."

Von der Heide hoopt dat de eerste editie van 'Vör de kerk op 't plein' de geboorte is van een traditie. "We hopen dat het een groot succes wordt. We hebben er allemaal hard voor gewerkt."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox