Logo boxmeersweekblad.nl


De oversteekplaats aan het 14 Oktoberplein in Overloon is onveilig door het drukke verkeer. (foto: Henk Willemssen)
De oversteekplaats aan het 14 Oktoberplein in Overloon is onveilig door het drukke verkeer. (foto: Henk Willemssen)

'Veel onveilige verkeerssituaties'

Het CDA heeft van inwoners uit de gemeente Boxmeer veel reacties ontvangen op de oproep om verkeersonveilige situaties te melden. Er kwamen achttien knelpunten naar voren waarvan liefst elf in Boxmeer.

De lijst is naar het college gestuurd om aandacht te vragen voor de onveilige situaties. In Boxmeer zijn er geen veilige oversteekplaatsen op de Veerstraat, vanaf Weijerplein of Jacob de Kerlestraat naar overkant, en op de Beugenseweg. Het gaat om het deel tussen de Piek tot aan de volgende rotonde op de drukke Beugenseweg. Ook bij Madeleine is voor ouderen en hulpbehoevenden behoefte aan een betere oversteekplaats. Nu het schoolgebouw van De Peppels is gesloopt ontstaat er een andere situatie in de Oranjestraat en Bakelgeertstraat. Er zijn destijds bloembakken geplaatst voor de veiligheid van de schoolkinderen. Wellicht dat deze bloembakken weer wegkunnen en dat beide straten ook niet meer doodlopend hoeven te te zijn.

Dezelfde situatie doet zich voor in De Hollesteeg. De straat is ooit afgesloten voor auto's vanwege de veiligheid van de schoolgaande kinderen. Nu het gebouw van 't Ogelijn is gesloopt kan de straat mogelijk weer opengesteld worden voor autoverkeer. De oversteekplaats in Overloon aan het 14 Oktoberplein bij supermarkt Plus in niet veilig. Doordat automobilisten door het drukke verkeer een slecht zicht hebben. Ook wordt er op de Vierlingsbeekseweg en Venrayseweg te hard gereden.

In het Boxmeers Weekblad van deze week meer informatie. 

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox