Logo boxmeersweekblad.nl


Gemeentehuis Grave. Foto: Shelly Boom
Gemeentehuis Grave. Foto: Shelly Boom

Actie Grave valt verkeerd

Het college van Grave krijgt een veeg uit de pan van het regieteam en procesbegeleider Peter van der Velden. Grave nam het bureau Partners+Pröpper in de arm om het rapport van Berenschot te beoordelen.

Burgemeester Lex Roolvink van Grave vindt dat er bij zo'n belangrijk besluit een 'second opinion' nodig is, zodat de raad niet afgaat op één rapport. Berenschot stuurt aan op een megafusie van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. Partners+Pröpper haalde het rapport genadeloos onderuit. 'Vooringenomen en slecht onderbouwd.' Grave krijgt van het regieteam, waarin alle vijf gemeenten zitting hebben, het verwijt buiten het boekje te zijn gegaan. De raden gaan immers over het herindelingsproces en dat mag niet worden doorkruist door acties van het college

Peter van der Velden sprak zelfs zijn 'diepe teleurstelling' uit. De actie van Grave botste met de gemaakte afspraken en de omgangsvormen. Deze manoeuvre zou het fusieproces verstoren. Afgesproken is dat als er zaken spelen dit vooraf wordt gemeld bij het regieteam of de procesbegeleider. 'In plaats van elkaar onaangenaam te verrassen'. Tevens werd de rol van Partners+Pröpper gehekeld door een rapport van een ander adviesbureau onderuit te schoffelen. De uitslag: Boxmeer 20 voor, 0 tegen; Cuijk 11 voor, 8 tegen; Sint Anthonis 9 voor, 6 tegen; Mill en Sint Hubert 5 voor, 9 tegen; Grave 7 voor, 8 tegen. Totaal 52 voor, 31 tegen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox