Logo boxmeersweekblad.nl


Het publiek vermaakt zich prima tijdens de vorige editie van Muziekpark.
Het publiek vermaakt zich prima tijdens de vorige editie van Muziekpark. (Foto: Muziekpark)

'Muziekpark is ieder jaar een reünie'

Op 12 augustus is het weer zover; Muziekpark! Dit festival is geëvolueerd en samengesmolten uit eerdere Boxmeerse evenementen. Twaalf uur lang op twee podia genieten van een mengelmoes aan muziekstijlen met ieder een Boxmeerse tune. We spraken Kevin Siebers en Joris Claassen van de organisatie en zanger Stefan Kollee, die al meerder malen op het podium een tribute mocht weggeven!

Boxmeer - Waarom je Muziekpark niet mag missen? De organisatie is duidelijk: "Omdat je het nergens in de wijde omgeving zo mooi treft! We zijn een regionaal evenement met een compleet eigen smoel. De one time tributes zijn geweldig en in combinatie met de elektronische danstunes zorgt dat voor een héle specifieke zomerse atmosfeer. Superenthousiaste, goede bands, nauwkeurig uitgezochte dj's en acts en een diversiteit aan muziekliefhebbers in het publiek. Dat allemaal samengepakt in een intieme festivalomgeving midden in het groene Weijerpark. Een mooi moment van het jaar waar je wel bij moet zijn." De enthousiaste organisatie luistert naar hun publiek en begint na het festival met evalueren en eventuele veranderingen.

Zo is er dit jaar een verbeterd en vergroot tweede podium, een heringedeeld vernieuwd festivalterrein, een foodplein en kun je lekker gratis naar het toilet. Er zijn veertig onmisbare vrijwilligers actief tijdens en rondom Muziekpark die de meest uiteenlopende werkzaamheden vol enthousiasme uitvoeren. Achter de bar vindt men diverse leden van Boxmeerse verenigingen en clubs.

Volgens zanger Stefan Kollee is het een Boxmeers feestje: "Ik heb een paar jaar mogen optreden bij Muziekpark en het is een fantastisch event. Een echt Boxmeers feestje, want iedere band moet minstens één bandlid uit Boxmeer hebben. Daarom is het ieder jaar ook een soort van reünie. Op het podium, maar ook backstage is het een waar feestje! Top om ieder genre en iedere generatie te zien spelen." Wij brengen dit jaar, met drie leden van The Naked Sweat Drips, een tribute aan niemand minder dan Santana. Twee andere bandleden doen Gorillaz. Leuk om elkaar eens van een afstand te zien. Wel een bizar gevoel, maanden keihard repeteren aan jouw unieke tribute en dan na die ene set is het weer klaar. Maar zover is het 12 augustus gelukkig pas. Vaak wordt die avond zelf het idee voor de volgende editie bedacht, regelmatig wordt er dan van bandleden gewisseld. Prachtig!"

Kaarten voor het festival zijn online te koop voor 5 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot Muziekpark. Tickets aan de dagkassa kosten 7,50 euro. Het festival duurt van 13.00 tot 01.00 uur.

www.muziekpark.nl

Reageer als eerste
Meer berichten