Logo boxmeersweekblad.nl


Kunstenaar Irene van den Besselaar tijdens een performance bij KunstZomer 2015 in Sint Anthonis Voor het kunstprogramma van dit jaar zijn kunstenaars uitgenodigd die spelen met de regels van het dorp: geschreven, ongeschreven, natuurkundig of poëtisch.
Kunstenaar Irene van den Besselaar tijdens een performance bij KunstZomer 2015 in Sint Anthonis Voor het kunstprogramma van dit jaar zijn kunstenaars uitgenodigd die spelen met de regels van het dorp: geschreven, ongeschreven, natuurkundig of poëtisch.

KunstZomer komt naar acht locaties

De stichting 'KunstZomer Sint-Tunnis', gevestigd in gemeente Sint Anthonis, brengt niet-alledaagse kunstevenementen tot stand. Het eerstvolgende kunstproject is in het laatste weekeinde van juli en de eerste twee weekeinden in augustus van dit jaar en speelt zich af in het dorp Sint-Anthonis. Het thema voor 2017 is: 'Een Dorp – Een Wereld'.

Sint Anthonis - Dit jaar is de dorpsgemeenschap als uitgangspunt genomen – waarbij het lokale wordt verbonden met de wereld. Daarbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met het dorp. Kunst is daar ideaal voor, is de mening van KunstZomer.

Ook aan de plattelandsgemeente Sint Anthonis gaan 'wereldse' onderwerpen niet voorbij. Denk bijvoorbeeld aan de opvang van asielzoekers, de grote concentratie varkens, kippen en koeien in het buitengebied en de vergrijzing en krimp van de bevolking.

Acht locaties
Er is een route van 3,5 kilometer uitgezet die in het centrum begint en eindigt bij de schaapskooi in de nabijgelegen Staatsbossen. Bezoekers kunnen de route lopen of fietsen en op verschillende plaatsen professionele beeldend kunstenaars ontmoeten en kunst bekijken. Een achttal aan die route gelegen locaties (gebouwen bij particulieren en in de bossen van Staatsbosbeheer) worden gebruikt als expositie- en werkruimte.

De kunstenaars
Voor het kunstprogramma zijn kunstenaars uitgenodigd die spelen met de regels van het dorp: geschreven, ongeschreven, natuurkundig of poëtisch. Waarbij tot denken wordt aangezet en wordt uitgedaagd om het eigen wereldbeeld tegen het licht te houden. De kunstenaars bekijken het leven van de mens in het dorp in relatie tot de wereld. Zijn inspiratie, zijn aspiratie, zijn hoop en angsten, zijn spiritualiteit en bewustzijn.

Deelnemende kunstenaars zijn: Nina de Vroome, Katharina Galland, Doménique Himmelsbach de Vries, Stijn Bles, Lisanne Lambregts, Jasper Kamphuis, Niek Verschoor, Nawras Nahar en Cristel van Zunderd. Elke middag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur een kinderkunstworkshop gegeven door kunstenaar Jak Peters en in het laatste weekeinde door Kees de Bruijn.

Bezoekers zijn drie weekeinden welkom, elke middag van 12.00 uur tot 17.00 uur. De opening is gepland op zaterdag 29 juli. De sluiting is op zondag 13 augustus met een finissage.

KunstZomer 2017 is mede tot stand gekomen dankzij royale steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Staatsbosbeheer, de eigenaren van de locaties en lokale begunstigers.
De organisatie van het geheel is in handen van 'Stichting KunstZomer Sint-Tunnis' .

kunstzomer-sinttunnis.nl

Reageer als eerste
Meer berichten